Fase 1 van de veilige fietspaden langs de Olensteenweg is bijna voltooid. Net voor het paasverlof waren de fietspaden zelf gegoten en de groene buffer met de rijbaan aangeplant. Zo kon het verkeer van en naar Bobbejaanland ongestoord verlopen.

Met de plaatsing van de fietsbruggen over de Kleine Nete liep het om technische redenen fout. Een van de op maat gemaakte bruggen moest worden aangepast in het atelier.

Dit heeft voor enkele maanden vertraging gezorgd. Ondertussen zijn ook de verkeerslichten in werking gesteld en momenteel wordt het effect ervan bestudeerd. Het gaat om lichten van AWV op het kruistpunt Olensteenweg – Herentalsesteenweg en om lichten ter hoogte van de parking naar Bobbejaanland waar de gemeente Kasterlee een extra afslagstrook heeft aangelegd.

Twee fietsbruggen

“Eindelijk worden nu nog net voor het bouwverlof ook de twee fietsbruggen geplaatst zodat vanaf deze week de fietsers effectief gebruik kunnen maken van het nieuwe fietspad”, zegt burgemeester Ward Kennes. De bruggen zorgen voor de verbinding met de nieuwe fietspaden in Geel en verder naar Olen.

Concrete timing

De concrete timing van de werken morgen is als volgt: · woensdagochtend om 6 uur wordt de kraan opgesteld en wordt de baan tijdelijk afgesloten · de eerste brug wordt rond 7.30 uur geplaatst. · meteen daarna wordt ook de tweede brug geplaatst · daarna wordt de baan weer opengesteld · de betonwerken voor het afwerken van de fietspaden ter hoogte van de fietsbruggen gebeuren woensdagnamiddag - (geen afsluiting nodig van de weg hiervoor).

Foto :  de 'kleinste' van de twee bruggen op weg naar Kasterlee vanuit Heerenveen (NL). Met een lengte van 21,45 meter.